Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ανάπτυξη στην σχέση του ζευγαριού


Αυτό που δεν έχουμε λάβει, δεν μπορούμε να το δώσουμε παρακάτω. Κάτι τέτοιο έχει εκτεταμένες συνέπειες στην σχέση του ζευγαριού.
Ορισμένοι φαντάζονται τον σύντροφο εξιδανικευμένα, πως θα πρέπει να 'ναι ιδανικός. Με τον ιδανικό σύντροφο κανείς δεν μπορεί ν' αναπτυχθεί. Ποιος θα ήταν για μένα ο ιδανικός σύντροφος; Όταν θα μπορούσα να του πω: “Είσαι η μητέρα μου κι εγώ είμαι το παιδί σου.” Όμως, τι προκύπτει απο μια τέτοια σχέση ζευγαριού;
Κάθε σύντροφος, άντρας ή γυναίκα, έχει μεγαλώσει σε μιαν ιδιαίτερη οικογένεια, με ιδιαίτερες δυσκολίες και έχει πάρει μια συγκεκριμένη ανατροφή. Τώρα, οι δυο, ξεχωριστός ο καθένας, συναντιούνται κι αποτελούν μια πρόκληση ο ένας για τον άλλο. Εάν δεχτούν ο ένας τον άλλον έτσι όπως είναι, ακριβώς έτσι όπως είναι, θα αναπτυχθούν μαζί. Μόνον έτσι. Αυτή είναι η προϋπόθεση.
Μετά φυσικά μπορούμε να δούμε εντελώς διαφορετικά αυτό που οδηγεί συχνά σε δυσκολίες σε μια σχέση ζευγαριού. Μπορούμε να το εκτιμήσουμε και ν' αναπτυχθούμε μέσα απο αυτό, ώστε η σχέση του ζευγαριού να γίνεται όλο και πιο πλήρης και ευτυχισμένη.
Β.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου